8-daagse Vakantie in Nederland van Stad en Wad

Bij deze 8-daagse Vakantie van Stad naar Wad is inbegrepen:

  • 2 Overnachtingen in een hotel in Leeuwarden
  • 3 Overnachtingen op Ameland
  • 2 Overnachtingen in een hotel op Terschelling OF Vlieland (geef bij uw reservering door welk eiland u wenst)
  • 7x Een heerlijk ontbijt
  • 7x Een lunch en 1 lunchtas om te houden
  • 7x Een culinair 2-gangendiner met koffie of thee na
  • Auto- of fietsroutes
  • Gratis parkeren bij het hotel in Leeuwarden

Prijs: € 770,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.
Prijs is exclusief toeristenbelasting.

Belangrijk om te weten:

  • U kunt zelf uw fiets meenemen. Wilt u een elektrische fiets huren dan kan dat voor € 12,50 per dag.
  • Als u van hotel naar hotel fietst dient u wel uw eigen bagage mee te nemen. In verband met de overtochten is het helaas niet mogelijk om uw bagage van hotel naar hotel te brengen.
  • De reissom wordt betaalt in het starthotel, in de andere hotels hoeft alleen de stadsbelasting en eventuele hapjes en drankjes voldaan te worden.
  • Komt u met de auto dan parkeert u gratis bij het hotel in Leeuwarden. In Harlingen en Holwerd is het parkeren uiteraard voor eigen rekening.
  • Denkt u er aan dat u de boottochten zelf reserveert, deze zijn niet inbegrepen.

  De fietstochten zijn ongeveer:Leeuwarden - Holwerd 25 km
  Holwerd gaat de veerdienst naar Ameland, Nes vandaar uit is het ongeveer 10 minuten fietsen naar uw hotel op Ameland.
  Terug van Nes naar Holwerd en vandaaruit fietst u naar Harlingen in ongeveer 45 km.
  Vanuit Harlingen pakt u de veerdienst naar Vlieland of Terschelling.
  Na uw verblijf op de Wadden keert u terug in Harlingen en fietst u in ongeveer 30 km terug naar Leeuwarden om daar uw auto op te halen. 
  Maakt u een autorondreis dan kunt u uiteraard direct huiswaarts gaan.

  De prijs van deze 8-daagse Vakantie van Stad naar Wad is geldit tot en met 31 oktober 2021 met uitzondering van de feestdagen.

8-daagse Vakantie in Nederland van Stad en Wad

Met deze vakantie combineert u de groene stad Leeuwarden met een strandvakantie op 2 verschillende Waddeneilanden! Ontdek Leeuwarden en de Friese omgeving en zet vervolgens koers naar Holwerd. Vanaf daar stapt u op de boot voor 4 heerlijke dagen Ameland. Vervolgens fietst of rijdt u van Holwerd naar Harlingen om uw strandvakantie te vervolgen op Vlieland of Terschelling!

Toeren met de auto of pakt u de fiets

  Bij deze 8-daagse vakantie van stad naar wad kiest u voor een reis met de eigen auto of fietst u van hotel naar hotel. Wel belangrijk om te weten: als u van hotel naar hotel fietst dient u wel uw eigen bagage mee te nemen. In verband met de overtochten is het helaas niet mogelijk om uw bagage van hotel naar hotel te brengen. 

  U start uw vakantie in Leeuwarden waar u 2 nachten verblijft. In het pittoreske stadscentrum vindt u tal van bezienswaardigheden, maar daar buiten nog veel meer. Denk aan de Elfstedenroute, natuurgebied Alde Feanen en natuurlijk de Friese meren. Geniet van de bossen, weilanden, riviertjes en unieke dorpen. 

  Vanaf Leeuwarden rijdt u binnen een half uur of fietst u in 1,5 uur via de weilanden naar de veerterminal in Holwerd. U kunt zelf het dorpje Dokkum bezoeken op de route. Geniet van een aantal heerlijke dagen op het prachtige Ameland. Een lint van dorpen van west naar oost met ieder een eigen cultuur, een uitgestrekt strand en paviljoens staan op u te wachten.

  Na een paar heerlijke dagen op Ameland zet u via Holwerd koers naar Harlingen. Vanaf daar stapt u op de boot naar Vlieland of Terschelling. Op Terschelling verblijft u in het hotel, gelegen aan het UNESCO Werelderfgoed, de Waddenzee. Vanaf het hotel beginnen verschillende fiets- en wandelroutes die over het hele eiland leiden. Of kiest u voor een strandvakantie op Vlieland? Dit gezellige eiland heeft slechts een dorpje, verder bestaat Vlieland vrijwel alleen maar uit strand, duinen en bossen. U verblijft hier in een heerlijk strandhotel met uitzicht op het strand en de Noordzee. Ook vindt u hier een manage, WellCome Wellness, tennisbanen en binnenzwembad. Een ultiem vakantieadres!

Hotels waar u verblijft

Hotel in LeeuwardenIn het hart van Friesland schittert het Hotel Leeuwarden nabij het centrum. Verdeeld over 6 etages beschikt het hotel over 143 luxe en comfortabele kamers. Daarnaast kunt u hier altijd gratis en gegarandeerd parkeren! Alle kamers zijn ruim en modern ingericht en tevens voorzien van vele gemakken. In het hotel op de 11e etage is Restaurant élevé gevestigd welke een prachtig panoramisch uitzicht biedt aan haar gasten. Elke dag wordt er gewerkt met veel passie om van dagverse ingrediënten heerlijke creaties te maken. Ook de Skybar op de 11e verdieping biedt heerlijke verscheidenheid aan wijnen, bieren en heerlijke cocktails. Ontspan en geniet tijdens uw verblijf en maak gebruik van onze heerlijke wellness met solarium. Of geniet van het centrum met zijn vele boetiekjes, winkels, musea en bezienswaardigheden.

Hotel op AmelandDit hotel ligt tussen het dorpje Nes en het Noordzeestrand. Het is de perfecte plek voor vakantie op Ameland. Vanaf het hotel beginnen diverse fiets- en wandelroutes om het Waddeneiland te ontdekken en op 5 minuten loopafstand vindt u de gezellige drukte van het dorpje Nes. Het hotel beschikt over 98 comfortabele hotelkamers en studio's, mét balkon of terras. Ga lekker zwemmen in het verwarmde binnenzwembad of warm op in de sauna!

Hotel op TerschellingDit hotel, aan de enige natuurlijke baai van Nederland, heeft het mooiste uitzicht van Terschelling over de haven en de Waddenzee. Het hotel biedt luxe en comfort met diverse ontspannende faciliteiten zoals een sauna, zwembad en schoonheidssalon. Lopend langs de haven bent u zo in het dorp West-Terschelling. Fiets- en wandelpaden richting strand, bossen en wad starten bij het hotel.

Hotel op VlielandHet strandhotel op Vlieland ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is! Nergens in Nederland vindt u een hotel zó vrij en dicht aan zee: het hotel ligt namelijk op de eerste duinenrij met uitzicht op zee en het uitstrekte strand. Het strandhotel heeft 151 hotelkamers met uitzicht op de duinen of de Noordzee, mét balkon of terras. Daarnaast zijn er ook 34 ruime appartementen, geschikt voor het hele gezin.

Onze partner